За увеличение на заплатите с 20% настояват от НИМХ и обмислят протести, предава Euronews Bulgaria.

...
За увеличение на заплатите с 20% настояват от НИМХ и обмислят протести, предава Euronews Bulgaria.
Коментари Харесай

Синоптиците от НИМХ поискаха по-високи заплати, обмислят протести

За увеличение на заплатите с 20% настояват от НИМХ и обмислят митинги, предава Euronews Bulgaria. Голяма част от учените са с приходи близки до минималната работна заплата, сигнализират от института. И акцентират, че бюджетът им тази година е намален с 400 хиляди лв..

„ На нас още веднъж ни се постанова да обясняваме, че сме Националната хидрометеоролична работа, която извършва предоставени от страната функционалности и отговорности. Освен това, сме народен теоретичен институт, който прави научна и научно-оперативна активност – няма потребност да споделям какъв брой е значима “, сподели синоптикът Анастасия Стойчева.

„ Бяхме преместени към Министерство на околната среда и водите, само че това не би трябвало да стопира нашата работа. Дейността ни би трябвало да е все по този начин на равнище, както и до момента. Проблемът е, че метеорологичната работа е скъпа за прехрана, само че на всички места по света това е държавна политика и се поема от страната “, добави сътрудника ѝ Анастасия Кирилова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР